"Jag är inte kär i dig längre"

Du och jag har varit ett par sedan 2007. Kärleken prunkade när jag träffade och lärde känna dig. Det vi hade, var någonting utöver det vanliga. Det var någonting extraordinärt.

Jag har alltid kunnat lita på dig. Du har alltid funnits där för mig, både när jag har behövt dig som mest och när jag inte behövt dig alls. Jag har kunnat berätta vad som helst för dig, du har alltid lyssnat tålmodigt och lyft mina sorger från mitt hjärta. Min glädje och lycka har vi delat.

Du har säkert lagt märke till att jag har varit lite frånvarande på senaste tiden, att jag har haft tankarna på annat håll. Det har inte varit meningen att på något sätt såra dig, men jag har inte velat göra någonting som inte känns helt bra för mig.

Jag har inga känslor kvar för dig, bloggen. Sorry att behöva skriva det så här på Alla Hjärtans Dag, men jag tror verkligen att vi behöver en paus från varandra för att ta reda på om det verkligen är meningen att det ska vara du och jag.
14.02.2012 kl. 14:15

Axis

Har tid till en fysioterapeut om en knapp timme. Ser så mycket fram emot besöket! Hoppas, hoppas att den här mannen kan "bota" mig. Längtan efter att slippa yrsel, öm nacke och smärtor i bröstkorgen är så stor att ni knappast kan förstå den!

Ska klä på mig nu och äta lite mat så jag inte blir sen.
10.02.2012 kl. 14:23

Syskonbarn

Igår kväll hade vi besök av Janina och flickorna. Janina hade med två foton till mig.

JosefinochFlickorna

NicolinaochJosefin

Nicolina hade också med en teckning till mig och Jakob. Värdefulla ting! Hon har blivit så duktig Nicolina att jag blir alldeles rörd.

JosefinhjärtaJakobDet är jag till vänster och Jakob till höger. Den där grejen ovanför oss ska föreställa ett hjärta

På tal om syskonbarn, så åkte mitt tredje syskonbarn, Vilmer, och hans mamma tillbaka till Togo i Afrika tidigt i morse efter att ha varit hemma i Finland i ungefär en månad. Nästa gång vi ses är det grönskande vår. Längtar!

Vilmerochjag2
Söta Vilmer

Det är någonting mycket speciellt med syskonbarn. Någonting jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Hur som helst så har jag gjort en stor plats för dem i mitt hjärta.
10.02.2012 kl. 13:33

Också en av mina bästa vänner

Igår hade vi en riktigt rolig dag! Så rolig att jag inte ens hann blogga. Jag är så tacksam över att jag kan känna att Jakob inte bara är min pojkvän och sambo, utan också en av mina bästa vänner. Ibland känns det som om jag är sju år igen och Jakob är min främsta lekkamrat. De mest tråkiga vardagssysslorna förvandlas till skrattfyllda äventyr bara han är med.

Älskling
Mitt hjärta

Igår kväll kände vi oss lite rutiga i våra huvuden då vi hade varit inomhus hela dagen, således for vi ut på en liten kvällspromenad. Vi närmade oss järnvägen och plötsligt nåddes vi av en metallisk kvinnoröst. Jakob stannade upp och lyssnade, på samma vis som en hund kan stelna till och vädra i luften. Plötsligt fattade han min jackärm och utbrast "tåget kommer, skynda dig Josefin!" och så sprang vi till tågstationen.

Jakob är mycket fascinerad av olika transportmedel, så som flygplan och tåg, och jag kan ju inte annat än tycka att det är helt bedårande.

Tåget
Tåget

Inatt har jag sovit riktigt tungt och gott. Jag brukar hävda att jag aldrig snarkar, men idag motbevisades jag av Jakob som igår kväll med telefonen hade spelat in hur jag lät precis när jag hade somnat, heh... Inte så vackert, kan jag medge.
09.02.2012 kl. 14:26

Magisterstudier och stunthundar

Nå hej bloggen! Idag var det mycket svårt att komma sig upp ur sängen. Den här nya sängen vi har sugs man liksom ner i.

Jag inledde dagen med att gå på ett informationstillfälle om magisterstudier vid Hanken (Svenska handelshögskolan that is). Jag är bara inne på mitt andra år på yrkeshögskolan ännu, så vidare studier blir ju inte aktuella förrän om ett och ett halvt, två år. Om jag skulle söka till Hanken skulle jag välja strategisk marknadsföringsledning som inriktning. En sak som sades riktigt i början av infotillfället var att Hanken är "mycket bättre än Vasa universitet". Jag tycker det är riktigt fult när skolor "baktalar" varandra när de är ute och värvar studerande. Inte alls imponerande, utan bara pinsamt.

Nå, jag hade två lektioner på förmiddagen så till lunchen fick jag gå hem.

Todaysface Iris

När jag kom hem var det mycket bra ljus i lägenheten så jag spexade lite framför min lilla digitalkamera. Märkliga intressen man har egentligen, tur att man är snygg i alla fall.
 Todayssalad

Jag käkade sallad som jag hade köpt med mig från skolans kafeteria. Maten i skolrestaurangen har blivit riktigt usel på senaste tiden. Sedan jullovet tror jag jag har ätit där två gånger.

Lennuwannabe

Tycker den här presidenthunden Lennu är sjukt cool, trots att det finns en risk för att hunden på bilden är en stunthund.

Jåå. Som vanligt har eftermiddagen sprungit iväg och jag har inte riktigt gjort någonting vettigt förutom att blogga (hur vettigt det nu då är på en skala) och lusläsa dagstidningen. Någon annan som borde springa är jag själv, till jobbet, och hämta nyckeln. I ottan i morgon ska jag befinna mig på jobbet. Jag ska jobba en halv timme. Ja, en - halv - timme. Är inte säker på att det ens är lagligt.

Tror jag ska fara på en liten utflykt ikväll om det passar. Vi hörs, bloggen!
07.02.2012 kl. 15:31

Christinas 6 snabba om vintern

Snöbollskrig / Pulkaåkning

Långkalsonger / Yllesockor

Minttu Kakao / Irish Coffee

Iskyla / Snöslask

Rejäla vinterskor / UGGs

Ylletröja / Fleecetröja


Måndag förmiddag. En lugn och skön helg ligger bakom mig och jag har fått vila ordentligt. Sitter i skolan och skriver om Ryssland som marknadsområde. Vinden viner om knuten. Lånade en liten lista av Christina.

06.02.2012 kl. 10:45

Största bedriften: steka omelett

Så kul att ni var så många som berättade hur ert sexliv kommer se ut i år! Tack till er för att ni gav mig ett gott skratt! :)

Mina största bedrifter under gårdagen var typ att steka en omelett och se första avsnittet av Top Model Sverige. Jag satt framför datorn nästan hela dagen och bara glodde. Så otroligt dumt. Jag får betala för det idag med sjuk nacke, yrsel och ett lätt illamående.

För tillfället väntar jag på att Jakob ska komma hem från jobbet så vi kan åka till butiken. Kylskåpet gapar tomt så när som på några Carlsberg och en liter bananyoghurt. Är riktigt sugen på rosévin så jag hoppas vi handlar vid Citari eller Prisma så jag kan kila in till Alko.Hoppas ni alla får en riktigt lugn och skön fredag kväll!
03.02.2012 kl. 15:59

Damn you Oscar!

Hittade den här bilden på Egoinas blogg och tänkte, varför inte?

Boken är Oscar Wildes Dorian Grays porträtt och den första meningen på sidan 45 lyder:
 - Så rysligt! Någon borde se till att förhindra det!
02.02.2012 kl. 10:18

1:a februari

Idag hade jag tidig väckning, redan 05:30. Jag minns inte när jag senast skulle ha klivit upp så tidigt. Först på dagens schema stod jobb. Efter fyra timmar i kafét käkade jag lunch (laxsoppa utan lax FYI) och gick till skolan för en mycket rolig dubbellektion i B2B marknadsföring.

Efter skolan hamnade jag på en oplanerad polarexpedition tillsammans med min svåger Daniel. Under jakten på någon slags olja till bilen passade jag på att lusläsa innehållsförteckningarna från godishyllan.

Blackchocolotae

Kastade fram en slant för den här. Helt okej faktiskt, för att vara Marabou. Som svensk choklad med turkisk peppar, typ.

Därefter hängde jag en stund på Brändö tillsammans med Janina, Nicolina och Joline. Jag fick göra maskar av modellera och Joline blev lite generad när jag log mot henne.

Minipotatoes

Jakob hämtade mig sedan och så for vi till Citari. I frysdisken hittade jag de här! Söta va?

Appartment

När vi kom hem kändes det som om det var 50 år sedan jag gått hemifrån.

Februarysky

17:30 och himlen var ännu inte kolsvart. Fantastiskt.

Tulips

Vi firade (firar! Fortfarande!) 1:a februari med ett gäng tulpaner. Eller ja, mest ville jag ha en bukett för att Janina hade en bukett i sitt kök och jag tyckte det var fint.

Potatoesandlove

Klyftpotatisarna satt bra i magen. Min man var nöjd.
01.02.2012 kl. 22:46

Hösten 2009

Hittade en bild på mig själv från september 2009. Dog lite inombords. Inte undra på att Jakob blev kär i mig när vi träffades bara ett par månader senare... ;)

31.01.2012 kl. 16:57

Ledsen vs Glad

Läxläsandet slutade i tårar igår. Det blir alltid så när det gäller sådana där oförståeliga saker som finansmatematik och kostnadskalkylering. Jag känner mig alltid så värdelös när jag ger mig på sånt. Som om det inte skulle vara nog så blåser jag upp hela grejen så till den grad att jag börjar ifrågasätta varför jag överhuvudtaget studerar företagsekonomi och hur jag in i helvete tror att jag någonsin ska våga söka ett jobb som tradenom.

Idag lyser solen och om jag inte visste bättre kunde jag nästan tro att allt grinande igår bara var en dålig dröm. Idag är jag glad. Jag går ju till skolan för att lära mig saker. Det är ju inte meningen att jag ska kunna allt sedan tidigare.

green

Jag har på mig min nya kofta idag. Den är så mjuk och skön! Jennifer sa dessutom att jag passade bra i färgen.

socks

Något annat jag har på mig är nya sockor som också följde med hem från Gina Tricot. Men det var nog första och sista gången. Om man vill ha så tunna sockor att nagellacket syns igenom kan man ju ha nylonsockor. Som en mommo.

cold

När man spanar in väderprognosen i tidningen blir man så glad över att man har en matbutiken runt hörnet och två kvarter till skolan. Tjejer, imorgon får ni nog komma ner på jorden, ta på en mössa och byta ut Conversen mot ett par rejäla vinterkängor.
31.01.2012 kl. 14:43

Jag blir alltid ful när det blir kallt

När jag kom till skolan i morse hittade jag inte någon av mina 7 klasskamrater. Jag satte mig ner på en bänk utanför klassrummet. Efter en stund kom läraren. Och vi väntade. Men någon av mina klasskamrater dök aldrig upp. Så läraren höll föreläsning för bara lilla mig. Och så fick jag göra tre olika uppgifter om Ryssland och sen fick jag gå hem.

Jag gick en sväng till jobbet för att lämna mina läseordningar till chefen. Chefen böjd på latte, så det blev en med choklad och apelsinsmak. Intressant kombination med kaffet. Prova!

Det har blivit ganska kallt. Jag blir alltid mycket ful när det blir kallt. I alla fall känns det så, som om jag blir ful. Känner ni likadant? Huden bleknar än mer och torkar till på köpet, jag är så trött att jag aldrig hinner sminka mig på morgonen och håret blir statiskt. Att man måste bylta på sig tre-fyra lager kläder innan man går ut genom dörren gör ju inte saken bättre precis.

Jag gick en sväng i Gina Tricot på vägen hem från kafét och där, bland alla nya, fina, färgglada kläder och krogliknande musik kände jag mig mycket fräsch och snygg. Men så råkade jag se mig själv i en spegel och bubblan sprack.

I hopp om att bli lite snyggare handlade jag kläder för 40 ägg. Bland annat ett par leggings som är så mjuka och sköna att jag överväger att aldrig ta dem av mig mer. Och så en grön kofta med guldknappar. För jag har ju ingen grön kofta sen tidigare. Tänkte hänvisa till Gina Tricot:s hemsida, men koftan fanns inte där. Perus.

Nu lyser flitens lampa hemma hos Frants & Nylund. Grunderna i kostnadskalkylering står på schemat. Roligare kunde man ju ha, men det gör en inte till affärskvinna!
30.01.2012 kl. 15:36

Gjort mig glad hittills idag:

Faktum att det hade börjat ljusna när jag gick till skolan strax efter åtta.

30.01.2012 kl. 10:57

Perfekt söndag

Det har varit en typisk och helt perfekt söndag:
  • Vi sov länge och låg ännu längre och drog oss
  • Åt en sen frukost och drack kaffe
  • Lät frukosten sjunka undan och for sedan ut på en kall, lång och härlig promenad
  • Åt lunch
  • Sov middag lite så där oplanerat
  • Gick till Salen runt hörnet och handlade frukt (och chips)
Januarysun

Av okänd anledning är jag inte det minsta sugen på chips längre. Däremot är jag mycket sugen på resultatet av frukterna vi handlade: salladen.

För tillfället transkriberar Jakob intervjuer och jag gör inte mycket nytta. Mest njuter jag av att sitta på soffan, att ha det tyst och det faktum att mokkulan för en gångs skull fungerar.
29.01.2012 kl. 20:48

Ester-Lisa. Strax över tjugo och sambo med Vaniljpojken i en stad som jag kärat ner mig i helt och hållet. Jobbar i kafé, skriver lite prosa, smuttar på lite kaffe och läser någon bok när jag inte studerar företagsekonomi vid yrkeshögskolan. När jag blir stor vill jag leva ett lugnt liv och förbli lycklig.